• Mrs. Greene's 2nd Grade Class Schedule for 2019-2020

    (This is a tentative schedule)

    Bookworm with glasses

      

    Day A, B, C, E, F

    7:40 – 8:00 – Morning Routine (Unpack, Bathroom, Breakfast, Announcements, Morning Assignment)

    8:15 – 9:00 – Word Study (45 minutes)

    9:10-9:55- Enrichment (see schedule below)

    10:00 – 10:45 – ELA-Reading Instruction (45 minutes)

    10:45-11:45- AVID Power Hour 1 (ELA Guided Groups)

    11:50-12:05- Math (15 minutes of Direct Instruction)

    12:05-12:10-  Prepare for lunch

    12:15-12:45 – Lunch (Table 3)

    12:45-1:00 – Bathroom Break, Transition from lunch        

    1:00-1:15- Math (15 minutes of Direct Instruction)

    1:15-1:45- AVID Power Hour 2 (Math Guided Groups)

     1:45-2:15- Recess (30 minutes)

    2:15-2:45 – Science/Social Studies

    2:45-3:00- Prepare for Dismissal

     

    Day D 

    7:40 – 8:00 – Morning Routine (Unpack, Bathroom, Breakfast, Announcements, Morning Assignment)

    8:15 – 9:00 – Word Study (45 minutes)

    9:00-9:50- ELA-Reading Instruction (50 minutes)

    10:00-10:45- Enrichment (see schedule below)

    10:45-11:45- AVID Power Hour 1 (ELA Guided Groups)

    11:50-12:05- Math (15 minutes of Direct Instruction)

    12:05-12:10- Prepare for lunch

    12:15-12:45 – Lunch (Table 3)

    12:45-1:00 – Bathroom Break, Transition from lunch        

    1:00-1:15- Math (15 minutes of Direct Instruction)

    1:15-1:45- AVID Power Hour 2 (Math Guided Groups)

     1:45-2:15- Recess (30 minutes)

     2:15-2:45 – Science/Social Studies

    2:45-3:00- Prepare for Dismissal

     

    Day G 

    7:40 – 8:00 – Morning Routine (Unpack, Bathroom, Breakfast, Announcements, Morning Assignment)

    8:15 – 9:00 – ELA- Reading Instruction (45 minutes)

    9:10-10:45- Enrichment (see schedule below)

    10:45-11:45- AVID Power Hour 1 (ELA Guided Groups)

    11:50-12:05- Math (15 minutes of Direct Instruction)

    12:05-12:10- Prepare for lunch

    12:15-12:45 – Lunch (Table 3) 

    12:45-1:00 – Bathroom Break, Transition from lunch        

    1:00-1:15- Math (15 minutes of Direct Instruction)

    1:15-1:45- AVID Power Hour 2 (Math Guided Groups)

     1:45-2:15- Recess (30 minutes)

     2:15-2:45 – Science/Social Studies

    2:45-3:00- Prepare for Dismissal

      

    Enrichment Schedule is posted below.


    Day A- Music                                                  Day F- Brain Break

    Day B- Art                                                       Day G- IReady and PE

    Day C- Chinese

    Day D- Media

    Day E- Computer Lab

     

    ****Mr. Shaw works with our students every Wednesday following enrichment time (time changes depending on letter day)